Εκδήλωση με θέμα «Μαθητές και γονείς στο διαδικτυακό κοινωνικό περιβάλλον: Σχέσεις και Αντιθέσεις» τη Δευτέρα 30/1/17 και ώρα 6-9 μ.μ.

Δελτίο Τύπου 

Το Διαδίκτυο είναι το δημοφιλέστερο μέσο για επικοινωνία, συνεργασία, ψυχαγωγία για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο γίνεται από πολλά και ποικίλα τεχνολογικά μέσα, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα tablet, τα κινητά τηλέφωνα, δηλαδή μέσα καθημερινής και ευρείας χρήσης.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου οι Προϊστάμενες των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Καράκιζα Τσαμπίκα και Τσαβαλά Ειρήνη και η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Κυκλάδων, Αγγέλαινα Σοφία, οργανώνουν εκδήλωση και συζήτηση με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς της Σύρου.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18.00, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. Καράκιζα Τσαμπίκα με θέμα: «Μαθητές και γονείς στο διαδικτυακό κοινωνικό περιβάλλον: Σχέσεις και Αντιθέσεις» και θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων σχετικής έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί στα γυμνάσια της Σύρου για τον τρόπο χρήσης του Διαδικτύου και για τις σχετικές απόψεις και στάσεις των μαθητών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της Σύρου καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για την προώθηση της ασφαλέστερης και ορθολογικότερης χρήσης των υπηρεσιών Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων.