Δελτίο Τύπου – Ολοκλήρωση δράσης ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε θέματα “Αντιμετώπισης Οξέων Αναπνευστικών, Αλλεργικών και Νευρολογικών Καταστάσεων στο Χώρο του Σχολείου”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 

 

Πειραιάς, 17-05-2018

 

Δελτίο Τύπου

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση δράσης ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε θέματα Αντιμετώπισης Οξέων Αναπνευστικών, Αλλεργικών και Νευρολογικών Καταστάσεων στο Χώρο του Σχολείου, που πραγματοποιήθηκε μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και την Παιδοπνευμονολογική, Παιδοαλλεργιολογική και Παιδονευρολογική Μονάδα της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Ν. «Αττικόν», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, οργάνωσαν και υλοποίησαν δράση ενημέρωσης για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νησιών του Αιγαίου. Συγκεκριμένα την ενημέρωση παρακολούθησαν 80  εκπαιδευτικοί από την Κάλυμνο, την Κω, τη Νάξο, τη Ρόδο, τη Σύρο, την Ίο, την Κάρπαθο, τη Μήλο, την Άνδρο, τη Μύκονο, τη Λέρο, την Κάσο, τη Σύμη και τα Κύθηρα.

Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» Καθηγήτρια κ. Γεωργία Κωστοπαναγιώτου, την Διευθύντρια της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» Καθηγήτρια κ.Βασιλική Παπαευαγγέλου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλη Καραγιάννη, τους επαγγελματίες υγείας που εργάστηκαν για την υλοποίηση της δράσης και φυσικά τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.