Πρόσκληση υποψήφιων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 13/ τ. προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) προκηρύξεων του ΑΣΕΠ (συμπληρωματικές οδηγίες)

Καλούνται τα μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) κλάδου ΔΕ01 και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των κλάδων ΠΕ21, ΠΕ22, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30, ΠΕ31, να υποβάλουν τα δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα ειδικά τυπικά καθώς και τα γενικά  προσόντα που επικαλούνται για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας στους αξιολογικούς πίνακες (Γ2 και Γ1 αντίστοιχα) του ΚΕΦ. Ε΄ του ν. 4589/2019 στο πλαίσιο των αριθ. 1ΕA/2019 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 13/ τ. προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) αντίστοιχα.

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών ορίζεται από 8 ΜΑΪΟΥ 2019 ημέρα Τετάρτη έως και 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ημέρα Παρασκευή καθημερινά και αποκλειστικά από 8.30 έως και 14.00 στο κτήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν Αιγαίου Ομήρου 15 & Εστίας 2 Ερμούπολη
Η κατάθεση της παραπάνω αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως ορίζονται στο ΚΕΦ. Δ των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, θα γίνεται αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας.
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται με αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών:

  1. Μελετούν προσεκτικά την υπ’ αρ. 1ΕA/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 13/ τ. προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019), η οποία αφορά στον κλάδο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) ή την υπ’ αρ. 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/25-04-2019) η οποία αφορά στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και επικεντρώνονται στα τυπικά και γενικά προσόντα που οι ίδιοι κατέχουν, (το στοιχείο αυτό θα τους χρησιμεύσει για τη συμπλήρωση της αίτησης κατάθεσης των δικαιολογητικών), δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους κωδικούς που αντιστοιχούν στο κάθε προσόν/στοιχείο, το οποίο θα τους χρησιμεύσει για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης στο ΑΣΕΠ.
  2. Μελετούν προσεκτικά την υπ’ αρ. 67327/Ε4/30-4-2019 Πρόσκληση του ΥΠΠΕΘ.
  3.  Οι υποψήφιοι που δεν έχουν ηλεκτρονικό φάκελο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. οφείλουν, αρχικώς, να εγγραφούν ως χρήστες στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. (https://opsyd.sch.gr/) αναζητώντας το σχετικό Εγχειρίδιο Εγγραφής και Σύνδεσης Χρήστη, στο οποίο περιέχονται αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή και αυθεντικοποίηση του χρήστη. Σημειώνεται ότι οι αιτούντες υποψήφιοι/χρήστες είναι υπεύθυνοι για την αποκλειστική και ορθή χρήση των κωδικών πρόσβασης ή των λοιπών στοιχείων ταυτοποίησής τους.
  4.  Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη δημιουργήσει ηλεκτρονικό φάκελο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., ελέγχουν σε αυτόν, τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί και επικυρωθεί και τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κατά την εναρκτήρια ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών της παρούσης, δεδομένου ότι αυτά θα πρέπει να τα επικαλεστούν και να τα καταγράψουν στην ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ Ι της αίτησης κατάθεσης δικαιολογητικών (υπάρχει στην πρόσκληση του ΥΠΠΕΘ). Ο έλεγχος των στοιχείων  και των δικαιολογητικών πραγματοποιείται με αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων.
  5. Τα στοιχεία που δεν είναι καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., οι υποψήφιοι θα πρέπει να τα καταγράψουν στην ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ της αίτησης κατάθεσης δικαιολογητικών και να τα προσκομίσουν μαζί με την αίτηση.
  6. Η ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ της αίτησης κατάθεσης δικαιολογητικών, θα συμπληρωθεί μόνο από όσους επιθυμούν τροποποίηση ή συμπλήρωση των ήδη καταχωρισμένων στοιχείων/πεδίων, στον ηλεκτρονικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ. Τα αντίστοιχα δικαιολογητικά υποχρεούνται να τα καταθέσουν μαζί με την αίτηση.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. 67327/Ε4/30-4-2019 πρόσκληση του ΥΠΠΕΘ το σύνολο των δικαιολογητικών  μαζί με την έντυπη αίτηση κατατίθενται, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του υποψηφίου.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κατά την παραλαβή των δικαιολογητικών δεν θα προβαίνουν σε περαιτέρω έλεγχο για το αν αυτά είναι σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.


Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στα εξής:

  • Για τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτή(σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΣΥ/σχολεία γενικής εκπαίδευσης) κλάδου Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., η οποία δεν είναι καταχωρισμένη στο ΟΠΣΥΔ, απαιτείται η προσκόμιση του συνόλου των βεβαιώσεων προϋπηρεσίας των προηγούμενων σχολικών ετών (αρ.61, παρ. 4 περ. στ του ν.4589/2019).
  • Βεβαιώσεις για προϋπηρεσίες αναπληρωτή κλάδου Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152 Α΄) (π.χ. Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, προϋπηρεσία Ε.Ε.) του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-2019 ή/και προηγουμένων που δεν είναι καταχωρισμένες στο ΟΠΣΥΔ, προσκομίζονται με ευθύνη των υποψηφίων.
  • Για τη μοριοδότηση επιμόρφωσηςΑ.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης, από τα οποία, να προκύπτει η διάρκεια αυτών(τουλάχιστον 300ωρών)καθώς και ημεροχρονολογία έναρξης και λήξης τους, προκειμένου να διαπιστώνεται το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησης [τουλάχιστον επτά (7) μήνες] (αρ. 57, παρ. α περ. ιι του ν. 4589/2019).
  • Η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου, είναι υποχρεωτική για όλους τους ενδιαφερόμενους, ακόμα και για αυτούς που είχαν λάβει στο παρελθόν σχετικό ευεργέτημα, για τον προσδιορισμό του ακριβούς ποσοστού αναπηρίας (αρ. 57, παρ γ, περ. ββ του ν. 4589/2019).
  • Οι άρρενες Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. οφείλουν να προσκομίσουν αποδεικτικό της εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή νόμιμης απαλλαγής για να καταχωριστεί στην περίπτωση που δεν είναι ήδη καταχωρισμένο και επικυρωμένο στον φάκελό τους.
  • Δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή δικαιολογητικών/βεβαιώσεων για στοιχεία (προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες) που είναι, ήδη, καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης ή διόρθωσης αυτών.
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 67327/Ε4/30-4-2019 πρόσκληση του ΥΠΠΕΘ, σε περίπτωση που τα δηλωθέντα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες δεν αποδεικνύονται με βάση τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται ή τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου Δ΄ των σχετικών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, δεν λαμβάνονται υπόψη. Ομοίως, προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες τα οποία δεν δηλώνονται στην ειδική έντυπη αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, δεν λαμβάνονται υπόψη, ακόμη και αν προσκομισθούν τα σχετικά δικαιολογητικά.
  • ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΔΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ
  • ΑΠΟ 8-5-2019 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 7-6-2019 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΔΕ    (ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ Η ΚΑΘΕ ΠΔΕ)
  • ΑΠΟ 21-5-2019 ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 5-6-2019 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΥΠΟΒΟΛΗ   ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ  ΕΩΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΑΣ