Μήνυμα Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου σε μια νέα θέση, αυτή της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, θέλω να ευχηθώ υγεία και δύναμη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Νοτίου Αιγαίου.

Κύριο μέλημα και πρώτιστη ανάγκη είναι η εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων των νησιών, η έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν και η ουσιαστική συνεργασία  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία.

Με κύριο μοχλό το αίσθημα δικαίου και ευθύνης, την κάλυψη των αναγκών των μαθητών/τριών και την προαγωγή και προάσπιση του θεμελιωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, έχω ενισχύσει από όλες τις θέσεις που έχω υπηρετήσει και θα συνεχίσω να ενθαρρύνω και να υποστηρίζω το έργο της Διοίκησης, ώστε να υπηρετεί την εκπαίδευση με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Μέσα στους κόλπους της Εκπαίδευσης για όλους, υπηρετώ και πρεσβεύω τη δημιουργία ευκαιριών μάθησης για όλα τα παιδιά, με απώτερο στόχο ένα σχολείο με αξίες, δημιουργικό και δημοκρατικό.

Ως εκ τούτου, σας διαβεβαιώνω ότι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και Κυκλάδων καταβάλλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων και τη διευθέτηση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών που είναι ιδιαιτέρως αυξημένες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εύχομαι σε όλες και όλους μια καλή, δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά με ψυχική και σωματική υγεία, δύναμη και πίστη για ένα καλύτερο σχολείο.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νοτίου Αιγαίου

Μαρκέλλα Παραμυθιώτου