Ανάπτυξη συνεργασίας Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης με γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 σε συνέχεια  του σχ. εγγράφου της 30/09/2020 με αρ. Πρωτ: 215,σας γνωστοποιούμε την έναρξη δράσεων, με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση του διαύλου επικοινωνίας σχολείου-οικογένειας.

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας της οικογένειας και μαθητών σχολείου, η Σ.Ε.Ε Παναγιώτα Καπερνέκα ,Υγείας Πρόνοιας  Ευεξίας, Ν. Αιγαίου και Κρήτης ,σε συνεργασία  με το Κέντρο Πρόληψης  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ», συνδιοργανώνουν τα  παρακάτω σεμινάρια που αφορούν σε  Ομάδες Γονέων μαθητών ,οι οποίοι φοιτούν στις  Σχολικές Μονάδες Παιδαγωγικής μου ευθύνης  στη Νήσο Ρόδο:

1.Πρόβολές ταινιών

Η δράση θα απευθύνεται στο σύνολο των γονέων και θα πραγματοποιηθούν δύο αυτόνομες προβολές ταινιών. Τα θέματα αφορούν στην επικοινωνία της οικογένειας. Θα ακολουθεί σχετική συζήτηση με στόχο την  ευαισθητοποίηση των γονέων.

2.Βιωματικό σεμινάριο, τριών δίωρων συναντήσεων, με θέμα «Ενισχύω το ρόλο μου ως γονιός αξιοποιώντας τη φωτογραφία». Ομάδες γονέων που θα συμμετέχουν στις συναντήσεις θα επεξεργαστούν θέματα που αφορούν:

-Αυτοεκτίμηση-Ανάγκεςς γονέων παιδιών

-Επικοινωνία στην Οικογένεια

-Σχέση ορίων και ασφαλείας

3.Βιωματικό σεμινάριο ,πέντε δίωρων συναντήσεων, με θέμα «Στιγμιότυπα οικογένειας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο θα αξιοποιείται ως ερέθισμα κάποια ταινία μικρού μήκους. Οι θεματικές  θα αφορούν σε θέματα επικοινωνίας ,έκφρασης συναισθημάτων, διαχείριση σύγκρουσης και αυτοεκτίμησης.

4.Δημιουργία Ομάδας γονέων «Αυτοεκπαίδευσης». Πρόκειται για την υλοποίηση συναντήσεων με τη μορφή εργαστηρίων. Στα εργαστήρια αυτά, συντονιστής –εκπαιδευτής θα είναι κάποιος γονέας ο οποίος θα προσκαλείται με κριτήριο τον επαγγελματικό του ρόλο και θα εκπαιδεύει ή θα ενημερώνει για το συγκεκριμένο αντικείμενο ,τους γονείς που ενδιαφέρονται.

Όσες Σχολικές Μονάδες ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν  τις  δράσεις αυτές ,εκτός εργασιακών ωρών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μου με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

                                               Με τιμή ΣΕΕ ΠΕ 87

                                          Παναγιώτα  Καπερνέκα

                      1ο,2ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ  Ν. Αιγαίου και ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης

                           Υπεύθυνη   για το ΜΝΑΕ στα Δωδεκάνησα          

Date

Νοέ 09 - 30 2020
Expired!

Time

8:00 am - 6:00 pm

Τοποθεσία

Ρόδος
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Καπερνέκα Παναγιώτα

Άλλοι διοργανωτές

2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου