Δελτίο Τύπου – Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. σχετικά με την εκπαίδευση των προσφύγων

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και η Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία, καθώς και τη βελτίωση των προοπτικών εκπαίδευσης προσφύγων και αιτούντων άσυλο κατά το χρόνο παραμονής τους στα Δωδεκάνησα.

Το σχετικό Μνημόνιο υπεγράφη κατά την εκδήλωση με τίτλο «Πέρα από τα Σύνορα – Διαπολιτισμικές Συναντήσεις Γυναικών» που συνδιοργανώθηκε στις 30 Μαΐου 2018 με επιτυχία από τους τρεις φορείς στην κατάμεστη αίθουσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Ρόδο, με χαιρετισμούς και εισηγήσεις σχετικά με τις έμφυλες διαστάσεις του προσφυγικού φαινομένου σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα ειδικότερα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ρόδου.

Τόσο οι ομιλητές όσο και οι ίδιοι οι πρόσφυγες, οι εθελοντές αλλά και οι εκπρόσωποι των Αρχών και των τοπικών φορέων χαιρέτησαν τη θεσμοθέτηση αυτής της συνεργασίας με την προοπτική να αποτελέσει ένα πλαίσιο γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.