Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, υπεγράφη η επέκταση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) του Π. Αιγαίου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το οποίο είχε υπογραφεί σε δημόσια εκδήλωση τον περασμένο Μάϊο (στις 29/5/2018). Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και στήριξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μεταναστών/τριών και προσφύγων, όχι μόνο της Ρόδου, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΩΝ στην τελετή υπογραφής:

  1. Καθηγητής Ιωάννης Σεϊμένης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) του Π. Αιγαίου.
  2. Κος Βασίλειος Καραγιάννης, Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου.
  3. Κα Nicole Epting, Συντονίστρια των Γραφείων της Ύπατης Αρμοστείας στα νησιά του Αιγαίου.
  4. Κος Αλέξανδρος Βούλγαρης, Συντονιστής των Γραφείων της Ύπατης Αρμοστείας στα Δωδεκάνησα.
  5. ΚοςNasir Ahmad, Στέλεχος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στα Δωδεκάνησα
  6. Κος Λευτέρης Χατζηκωνσταντίνου, Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων στο νησί της Ρόδου.
  7. Καθηγήτρια Ελένη Σκούρτου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π. Αιγαίου & Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των εκπαιδευτικών δράσεων της ΣΑΕ.
  8. Κα Βασιλεία Καζούλλη-Κούρτη, Αν. Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π. ΑιγαίουΑν. Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π. Αιγαίου & Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των εκπαιδευτικών δράσεων της ΣΑΕ.
  9. Κος Διονύσιος Γουβιάς, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΤΕΠΑΕΣ) του Π. Αιγαίου & Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των εκπαιδευτικών δράσεων της ΣΑΕ.