Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων για τη Σχολική Εκπαίδευση, Έρφουρτ, Γερμανία 27 – 30/10/2016

Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων για τη Σχολική Εκπαίδευση,

Έρφουρτ, Γερμανία 27 – 30/10/2016

 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+, ανακοινώνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων που διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Erasmus+ της Γερμανίας, στο Έρφουρτ, κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 30 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των Διεθνικών Συναντήσεων Συνεργασίας του Προγράμματος Erasmus+ (Erasmus+ Transnational Cooperation Activities/TCAs).

Το σεμινάριο με τίτλο «School development in view of inclusion»  απευθύνεται σε διευθυντές, υποδιευθυντές και εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (εύρος ηλικιών μαθητών :  6-16 ετών). Το σεμινάριο παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν ιδέες  πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την υποβολή προτάσεων στη Βασική Δράση 2 (Στρατηγικές Συμπράξεις) στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα Erasmus+ γενικά και ειδικότερα για τη Βασική Δράση 2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Επιπρόσθετα, θα ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές και για τους τρόπους εξεύρεσης εταίρων και  θα εμπλακούν στην προετοιμασία  των αιτήσεων.

Το σεμινάριο,  εστιάζει στο θέμα της ένταξης  και της ισότητας των ευκαιριών για πρόσβαση στα σχολικά εκπαιδευτικά συστήματα. Η θεματική αυτή αναμένεται να οδηγήσει…. διαβάστε περισσότερα